Cégünk a biztonságtechnikai rendszer egy speciális termékének, az elektromágneses ajtózáraknak a forgalmazásával foglalkozik.

Az általunk forgalmazott zárrendszer lényege egy kis áramfogyasztású elektromágnes, amely az ajtótokba építhető bármely pontra, vele szemben az ajtólapra szerelt önbeálló lemezen keresztülzáródó elektromágneses erővonalak tartják zárva az ajtót.

Meghibásodása szinte kizárt, mert ez egy mozgó alkatrész nélküli ajtózár, ezért nagy forgalmú bejárati kapuk zárására ideális.

Az elektromágnes állandóan rögzíti az ajtót, kivéve, amikor a vezérlő elektronika jelet kap (kulcsos mikrókapcsoló, rádióhullámos indítás, kódkapcsoló, kapunyitó gombnyomás) és a kívánt időre beállított működtető egység nyitva tartja az ajtót.

Bejárati ajtókba, szállodákban, különböző intézményeknél került beszerelésre, amelyek azóta is meghibásodás nélkül működnek.

A legújabb fejlesztések lehetővé teszik, hogy a lakások riasztórendszerére csatlakoztatva az ajtók lapjait belülről síkmágnessel fogjuk meg, mely a szünetmentes riasztórendszerre csatlakoztatható.

Működtethetők kulccsal, kóddal, rádióhullámos vezérlővel, proxymiti kártyával.

Meghibásodása szinte kizárt, mert mozgó alkatrészt nem tartalmaz.

Felhasználás:

Felhasználható minden olyan helyen, ahol kis energiával és nagy erővel működő ajtó-kapurögzítés szükséges. 

Ilyen rendszerek működnek már a Hilton szállóban, földalatti lejáratoknál (M1 metro kijáratai), lakótelepi bejárati ajtókon.

Síkmágnesekben nincs mozgó alkatrész, törpefeszültséggel működik, és teljesíti az EU katasztrófavédelmi előírásait (pl. áramszünetkor nyitva tart). 

Az ajtólapra szerelt önbeálló mágneszárólemez az ajtó zárásakor a kisebb deformációkat kiegyenlíti, és 300 kg szakítóerővel zár.

A fenti aktív elektromágnes zárt állapotban nehezen rongálható, az EU. szabványának megfelel

Jellemzői:

- hangtalan működés 

- karbantartást nem igényel

- süllyesztet és felületre szerelhető kivitelben is kapható, többféle méretben

- szimpla és dupla szárnyú ajtókra, valamint üveg, műanyag és tolóajtókra, fa, és vaskapukra is szerelhető

- megbízhatóbb záródás, mivel a dilatációs deformációkra kevésbé érzékeny